Yumuşak İçim Ne Demek?
Kahvenin tadını belirleyen birçok özellik bulunur. Kahvenin gövdesi, asitide oranı, notaları, demleme şekli gibi birçok detay kahvenin tadını belirler. Özellikle gövde ve asitide kahvenin yumuşaklık/sertlik derecesini belirler. Kahvenin asiditesi ne kadar yüksekse, içerken gelen acılık yani sertlik de o kadar fazla olur. Yumuşak içimde ise asidite azdır ve kahve gövdesi orta ya da düşük seviyededir. Bu sayede kahvenin aromaları aslında daha geri planda kalmış olur. Yumuşak içimli kahveler daha az kavrulmuş, su ile yumuşatılmış ya da içine süt/şeker eklenmiş olabilir. Çekirdek kahveler demleme yöntemi ile sertlik dereceleri değişebilen kahvelerdir. Özellikle sertlik ayarı demleme hızına göre belirlenmektedir. Eğer yumuşak içimli kahve hazırlamak istiyorsan, kahveyi daha uzun bir demleme yöntemi ile yapman gerekmektedir. Yumuşak içimli kahveler, başlangıç seviyesindeki kahvelerdir. Kahvenin acılığı demleme yöntemiyle uzaklaştırılır. Keyifli ve kolay bir içim sağlar. Özellikle çekirdekler kahveler, yumuşak içimli kahve hazırlamak için uygundur.
Az kavrulmuş kahve çekirdekleri: Daha az süre kavrulmuş, hafif gövdeli, yumuşak içimli kahveler az kavrulmuş çekirdeklerdir.
Orta kavrulmuş kahve çekirdekleri: Ne çok yumuşak, ne de çok yoğun lezzette olan orta derecede kavrulmuş kahve çekirdekleri de yumuşak içimli kategorisine girebilmektedir. Özellikle çok yumuşak istemeyen ancak çok sert de kahve sevmeyen kişiler için idealdir. Dengeli bir lezzet sunar.
Koyu kavrulmuş kahve çekirdekleri: Koyu kavrulmuş kahve çekirdekleri, daha yoğun bir lezzete ev sahipliği yapar. Ağızda uzun süre tat bırakan bu çekirdekler, yoğun lezzetli kahve kategorisindedir. Ancak sertlik oranı yüksektir.